Käyttöohjeita

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin:

Miten pian asennuksen jälkeen vesisänkyä voi käyttää?
Jos patja täytetään lämpimällä vedellä, niin sitä voi käyttää lähes välittömästi. Jos täyttöön käytetään kylmää vettä, voi patjan lämpeneminen 28 – 30oC kestää jopa 2 päivää. Liian kylmällä patjalla nukkuminen voi johtaa vilustumiseen.

Minkälaisia vuodevaatteita vesisängyssä käytetään?
Vesisänkyyn sopivat tavalliset lakanat ja päiväpeitot. Samoin kuin muissakin vuoteissa, on vesisänky suositeltavaa tuulettaa aamuisin ennen sijaamista.

Tarvitseeko vesisängyssä tyynyä?
Välttämättä ei, mutta käytettäessä tyynyä sen tulisi olla mahdollisimman ohut. Valikoimistamme löytyy myös vesisänkytyynyjä.

Ovatko vesisängyn pintamateriaalit turvallisia?
Kyllä. Vesisängyissä käytettävät materiaalit ovat täysin vaarattomia ja niille on myönnetty Eco-Tex Starndard 100 sertifikaatti 1 kategoriassa, joka tarkoittaa, että ne sopivat myös lapsille ja vauvoille.

Miten puhdistan vesisängyn?
Lakanoiden vaihdon yhteydessä voi vesisängyn päällyspatjat tuulettaa ja tarvittaessa pestä. Muut osat imuroidaan ja pölyt pyyhitään kostealla liinalla.

Tarvitseeko vesisänky säännöllistä huoltoa?
Vesisänkyä pitää tuulettaa ja pitää puhtaana kuten tavallista sänkyäkin. Vesipatjan hoitoon kuuluu lisäksi vuosittain tehtävä vesisänkykemikaalin lisääminen ja muutaman kerran vuodessa tehtävä patjan pesu ja vinyylin käsittely hoitoaineella.

Miten toimin jos patjaan tulee reikä?
Useimmat reiät on helppo itse paikata patjan mukana tulevalla paikkasarjalla, jolloin patja on taas käyttökunnossa. Jos reikä on patjan pinnalla, niin sen voi paikata tyhjentämättä patjaa.

Kestääkö vesisänky lasten peuhaamisen?
Kyllä. Vesisänky on tukevaa tekoa ja kestää useammankin lapsen yhtäaikaisen sängyllä olon. Vesisängyssä ei voi varsinaisesti hyppiä samoin kuin joustinsängyssä, mutta lapset nauttivat sängyssä köllöttelystä, joka on hyvin rentouttavaa ja rauhoittavaa.

Voivatko lemmikit tulla vesisänkyyn?
Kyllä. Lemmikit kuten lapsetkin nauttivat yleensä suunnattomasti vesisängyn mukavuudesta, jos sänkyyn tuleminen on niille ylipäänsä sallittua.

Voiko vesisängyssä käyttää elektronisia laitteita?
Kyllä. Vesisängyssä ei tarvitse pelätä sähköiskuja ja istualtaan työskentely kuten lukeminen ja tietokoneen käyttö onnistuvat hyvin, kun tuet selän ja lantion tyynyillä.

Paljonko vesisänky kuluttaa energiaa vuodessa?
Parisänky kuluttaa energiaa suunnilleen saman verran kuin energiansäästöluokan A mukainen jääkaappi.

Miten voin vähentää vesisängyn energiankulutusta?
Vesisängyssä sähkö tarvitaan vain lämmittimen toimintaan. Lämmitin puolestaan toimii silloin, kun vesipatjan lämpötila laskee termostaatilla määritellyn tason alapuolelle ja suurimman osan lämmöstään patja luovuttaa nukkujalle ja makuuhuoneeseen. Vesisängyn sähkönkulutusta voi säädellä käyttämällä lämmittimen ajastinta pitämään patjan lämpöisenä silloin kun se on tarpeen ja käyttämällä sängyn päällä päiväpeittoa silloin kun siinä ei nukuta. Patjan ja makuuhuoneen suuri lämpötilaero myös lisää lämmitystarvetta ja silloin tulisi kiinnittää erityistä huomiota vuoteen petaamiseen, kun sitä ei käytetä.

Tälle sivulle on kerätty vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin vesisängyn käytöstä.

Ellet löytänyt vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, voit myös lähettää sähköpostia osoitteella unishop@piscina.fi